Rob van Oostveen

Managing Director, head of Corporate Banking bij Van Lanschot Bankiers

EEN JAAR NA DE VERKIEZING

Rob van Oostveen viel op omdat hij met organische krimp van zijn team tegen de stroom in leek te zwemmen. Het leverde hem een nominatie op in de Multiplier of the Year-verkiezing. Bleek zijn aanpak levensvatbaar? En wat heeft het hem opgeleverd?

Van Oostveen: ‘Het afgelopen jaar was enorm bewogen in positieve zin. Dat ik een portefeuille aan het afbouwen was, betekende niet alleen dat ik medewerkers zag vertrekken naar een nieuwe uitdaging, maar dat ik zelf ook uitkeek naar de volgende stap. Daarom was ik net zo goed onderdeel van het programma en heb ik zelf ook intensief aan zelfontwikkeling gedaan.

Ik deed niet alleen mee aan de opleidingen en ontwikkelprogramma’s die we zelf organiseerden, van workshops LinkedIn tot competentie-trainingen en een masterclass real estate. Ik heb daarnaast ook een opleiding governance gevolgd en heb deelgenomen aan een leiderschapsreis naar Afrika. Ondertussen kwam daar de nominatie bij. Daardoor kreeg onze aanpak meer bekendheid naar de buitenwereld. Dat heeft het team enorm veel erkenning gegeven en het gaf iedereen een extra boost om er nog harder tegenaan te gaan.

Ik ben door de Rotterdam School of Management gevraagd om de afbouw van de Corporate Bank uit te werken als case en het is daar nu onderdeel van hun Leiderschap programma. Het leuke aan mijn casus is dat het de ogen opent. Ik hoorde de kwartjes soms bijna letterlijk vallen. Inmiddels hebben verschillende mensen ook bij me aangeklopt voor advies, dat geeft een ontzettende kick.

De afbouw van de kredietportefeuille bij Van Lanschot is nog steeds in volle gang. Op dit moment is nog 35% over van het team waarmee we zijn gestart en alle doelstellingen zijn overtro en. Zelf heb ik het afgelopen jaar ontdekt wat mijn drijfveren zijn. Ik word er gelukkig van om mensen én vermogen te laten groeien.

In het verleden heb ik vaak functies gehad waarbij ik voornamelijk inhoudelijk bezig was óf met leidinggeven, maar nu ben ik op zoek gegaan naar een functie waarbij die twee in balans zijn. Die heb ik gevonden in mijn nieuwe baan als directeur en hoofd beleggen bij een Family O ce, waar het mijn verantwoordelijkheid is om het team aan te sturen en het vermogen te laten groeien.

Ik kijk uit naar het komende jaar, maar blik ook tevreden terug op het vorige. De nominatie was als een kers op de taart. Leidinggeven zie ik als een reis waarin je je steeds iets verder ontwikkelt. De ultieme leider bestaat niet, maar als je aanpak opvalt en je als Multiplier bestempeld wordt, is dat een mooi compliment. Tegen de toekomstige genomineerden kan ik ook alleen maar zeggen: je doet kennis op, krijgt nieuwe inzichten en leert veel nieuwe mensen kennen. De nominatie kost wel wat inspanning, maar het loont om er energie in te steken, want dat is het meer dan waard.’

Lees hier het hele verhaal van Rob van Oostveen, waarin hij vertelt over zijn visie op leidinggeven, concrete tips en deelt wat Multipliers en de verkiezing hem en zijn organisatie heeft gebracht.

Over Rob van Oostveen

Rob van Oostveen is Managing Director Corporate Banking bij Van Lanschot in ‘s Hertogenbosch. In de zeven jaar dat hij bij de bank werkt, heeft hij verschillende managementfuncties bekleed waarbij Management by Engagement altijd een belangrijke rol voor hem heeft gespeeld. Dat betekent dat hij altijd in zijn mensen investeert, ze bij nieuwe plannen betrekt en ze zelf met ideeën en oplossingen laat komen.

Wat is een Multiplier?

Multipliers zijn leidinggevenden die hun kennis en inzichten gebruiken om de intelligentie en capaciteiten van hun medewerkers te vergroten. Wanneer zij de kamer binnenlopen, ontstaan er nieuwe ideeën en worden problemen opgelost. Het Multipliers concept is een leiderschapsconcept dat is gebaseerd op het boek Multipliers, how the best leaders make everyone smarter van Liz Wiseman. Meer informatie over Multipliers is te vinden op vds.nl/multipliers.

Top