Helen Meijer

Senior Manager Learning, Deloitte Nederland

EEN JAAR NA DE VERKIEZING

Wat Helen Meijers manier van leidinggeven speciaal maakt, is dat ze haar medewerkers op een creatieve manier motiveert. Dit leverde haar een nominatie op voor de Multiplier of the Year-verkiezing.

Hoe is het nu met haar? En welke vernieuwende ideeën heeft ze de laatste tijd ingevoerd?

Meijer: ‘De reacties die ik op mijn nominatie ontving, waren bijzonder en kwamen soms uit onverwachte hoeken. Wat me het meest is bijgebleven, is de reactie van de Health Coach binnen Deloitte. Zij zag dat mijn manier van leidinggeven bijdraagt aan werkplezier en dat je daarmee ziekteverzuim kunt terugdringen en arbeidsomstandigheden kunt verbeteren. Ze moedigde me aan om mijn verhaal meer uit te dragen. Ik vond het best lastig om te koop te lopen met mijn nominatie, maar zij trok me over de streep om het verhaal vaker met collega’s te delen. En daar heb ik geen spijt van.

Binnen Deloitte worden regelmatig sessies georganiseerd waarbij medewerkers gestimuleerd worden om de organisatie onder de loep te nemen en te brainstormen over wat er verbeterd kan worden. Deze sessies worden geleid door een onafhankelijk persoon, waar ik nu een aantal keer voor gevraagd ben. Die vraag is denk ik voortgekomen uit mijn nominatie. Collega’s zien mij niet alleen meer als iemand die een commerciële afdeling leidt, maar weten wie ik ben en wat ik kan.

Na de verkiezing heb ik er een nieuwe verantwoordelijkheid bij gekregen. Ik geef nu ook leiding aan het Greenhouse-team.

Dit team organiseert Lab-sessies voor klanten waarbij zij worden meegenomen naar een innovatieve ruimte die ze laat zien wat er allemaal verandert in de wereld en hoe je daar als organisatie op kunt inspringen. De sessies zijn interactief en vormen een kweekvijver voor nieuwe ideeën. Een fantastische nieuwe uitdaging waar ik mijn Multiplier-capaciteiten bij kan gebruiken. Ondertussen blijf ik op zoek naar nieuwe ideeën die de creativiteit van mijn team stimuleren.

Zo zet ik de laatste tijd weleens LEGO Serious Play in om teamleden out-of-the-box te laten denken. In eerste instantie kijken mensen gek op als je met een doos LEGO op kantoor verschijnt, maar deze manier van werken legt andere verbindingen in de hersenen, wat er in resulteert dat mensen met oplossingen en ideeën komen die je niet bedenkt als je rond een ipover zit. De verkiezing was een geweldige kans om ook naar mijn eigen groei te kijken.

Lees hier het hele verhaal van Helen Meijer, waarin zij vertelt over haar visie op leidinggeven, concrete tips geeft en deelt wat Multipliers en de verkiezing haar en haar organisatie heeft gebracht.

Over Helen Meijer

Helen Meijer is sinds circa twee jaar Senior Manager Learning bij Deloitte Nederland. Zij is op dit moment eindverantwoordelijk voor het Deloitte Academy team en maakt deel uit van het Deloitte Learning MT. Voordat ze bij Deloitte aan de slag ging, werkte ze twintig  jaar bij Euroforum waar ze verschillende managementfuncties bekleedde en lid van het MT was.

Wat is een Multiplier?

Multipliers zijn leidinggevenden die hun kennis en inzichten gebruiken om de intelligentie en capaciteiten van hun medewerkers te vergroten. Wanneer zij de kamer binnenlopen, ontstaan er nieuwe ideeën en worden problemen opgelost. Het Multipliers concept is een leiderschapsconcept dat is gebaseerd op het boek Multipliers, how the best leaders make everyone smarter van Liz Wiseman. Meer informatie over Multipliers en de Multiplier of the Year-verkiezing is te vinden op multiplieroftheyear.nl.

Top