Han Nichting

Eigenaar Svenon Ontwikkelingen, interim manager Rijksdienst. Ex-voorzitter NVO2, voorheen werkzaam bij VROM en CBR.

EEN JAAR NA DE VERKIEZING

Han Nichting was de eerste genomineerde in de Multiplier of the Year-verkiezing. Hoe heeft hij het afgelopen jaar ervaren en welke tips heeft hij voor de deelnemers van dit jaar?

Nichting: ‘Toen ik genomineerd werd, moest ik er ontzettend aan wennen om in het middelpunt van de belangstelling te staan, maar al snel zag ik in wat het mij en mijn omgeving opleverde. Het bracht nieuwe gesprekken op gang: mensen die erover gelezen hadden, reageerden geïnteresseerd en enthousiast en wilden meer te weten komen over het Multiplierschap. Ik kon mijn manier van leidinggeven met mensen delen.

Ook gaf het mij de kans om dingen die ik voorheen intuïtief deed te labelenen erop re ecteren. Dat heeft me meer scherpte gegeven. Het heeft er ook toe geleid dat ik ontslag heb genomen bij de Rijksdienst waar ik werkzaam was als interim directeur.

Ik realiseerde me dat ik me de laatste jaren van mijn carrière het liefst inzet op het gebied waar mijn kracht ligt: het begeleiden van complexe veranderingen binnen organisaties en de ontwikkeling van medewerkers stimuleren. Bovendien gedij ik niet in een omgeving waar steeds ook verteld wordt ‘hoe’ je zaken moet doen.

Bij verandering binnen organisaties is het essentieel om naar het talent van medewerkers te kijken, ongeacht hun leeftijd. Ik zie helaas nog vaak dat oudere medewerkers er bij reorganisaties als eerste uitgaan, omdat er alleen naar hun leeftijd en niet naar hun talent wordt gekeken.

Het is zo zonde hoeveel talent daardoor onbenut blijft. Bovendien is een mix van talenten en ervaring heel belangrijk voor evenwicht in een organisatie. Ik hoop dit inzicht te kunnen delen en werk er bij verandering aan dat mensen weer gezien worden. Als ik managers coach, neem ik regelmatig het boek Multipliers, how the best leaders make everyone smarter van Liz Wiseman mee.

Dat is een fijn handvat dat heel concreet laat zien hoe je het talent in je team optimaal kunt benutten. Al met al kijk ik terug op een vruchtbaar jaar. Het heeft mij nieuwe inzichten gegeven en ik heb er leuke contacten aan overgehouden. Hoewel de genomineerden elkaar voor de verkiezing nog nooit ontmoet hadden, bleken we het goed met elkaar te kunnen vinden en zijn we inmiddels een rijk clubje geworden.

We organiseren elk kwartaal een bijeenkomst en bespreken dan ook onderwerpen als de impact van ons handelen en hoe we onze rol als leider kunnen vergroten. Leidinggevenden die dit jaar genomineerd worden, kan ik adviseren om open te staan voor zelfre ectie en feedback van derden. Probeer het Multiplierschap niet als een losse opdracht te zien, maar integreer het in je dagelijks handelen.

En bovenal: laat het op je afkomen en maak er een feestje van.’

Lees hier het hele verhaal van Han Nichting, waarin hij vertelt over zijn visie op leidinggeven, concrete tips geeft en deelt wat Multipliers en de verkiezing hem en zijn organisatie heeft gebracht.

Over Han Nichting

Han Nichting is op dit moment eigenaar van Svenon Ontwikkelingen en interim manager binnen de Rijksdienst. De afgelopen negen jaar is hij actief geweest als voorzitter van NVO2 waar hij Human Resource Development-professionals hielp zich verder te ontwikkelen. Hij was onder meer vijf jaar directeur P&O bij het VROM waar hij onder andere de taak kreeg om drie directies samen te voegen tot een. Daarna werkte hij twee jaar als divisiemanager bij het CBR waar het zijn taak was om zijn onderdeel weer zelfbewust en met kwaliteit op de kaart te zetten.

Wat is een Multiplier?

Multipliers zijn leidinggevenden die hun kennis en inzichten gebruiken om de intelligentie en capaciteiten van hun medewerkers te vergroten. Wanneer zij de kamer binnenlopen, ontstaan er nieuwe ideeën en worden problemen opgelost. Het Multipliers concept is een leiderschapsconcept dat is gebaseerd op het boek Multipliers, how the best leaders make everyone smarter van Liz Wiseman. Meer informatie over Multipliers is te vinden op www.vds.nl/multipliers.

Top