Fleur van Veldhuizen

Manager Operations & Manager Young Professional Programma, Koning & Hartman (huidig: Sales Leader bij Palo Alto Networks)

EEN JAAR NA DE VERKIEZING

Fleur van Veldhuizen werd genomineerd omdat ze als leidinggevende niet alleen met het hier en nu bezig is, maar ook naar vervolgstappen durft te kijken. Welke stappen heeft ze het afgelopen jaar zelf gezet? En wat heeft de verkiezing haar gebracht?

Van Veldhuizen: ‘In februari werd ik via mijn netwerk benaderd voor een nieuwe baan. Dankzij de verkiezing wist ik heel goed wat ik zelf wilde: werken in een omgeving waar ik omringd word door andere Multipliers. De sollicitatieprocedure heb ik dan ook gebruikt om het bedrijf te interviewen op het stuk wat heel belangrijk voor mij is: leiderschap.

Daarom kwam ik met vragen als: “Wat is jouw visie op leiderschap?”, “Hoe pas je die toe?” en “Hoe zorg je ervoor dat talent zich kan ontwikkelen?” Tijdens de gesprekken, raakte ik er steeds meer van overtuigd dat ik de ideale werkomgeving gevonden had. Tussen de gesprekken door had ik een lunchafspraak met Multiplier Rob van Oostveen. Hij zat ook middenin een sollicitatieprocedure en samen bespraken we hoe we daarmee omgingen, gaven we elkaar tips en extra vertrouwen, wat dat betreft was Rob even mijn Multiplier.

En het leuke is: we hebben de baan allebei gekregen. Mijn vermoeden bleek te kloppen: ik herken veel Multiplier-gedrag in mijn nieuwe collega’s, ik werk in een bedrijf dat enorm hard groeit, het Multipliere ect zie je niet alleen in het leiderschap van de organisatie terug, maar ook in de resultaten van het bedrijf. Het is echt bijzonder wat hier gebeurt, ik heb mijn Multipliers-organisatie gevonden.

Mijn leidinggevende heb ik het boek van Liz Wiseman gegeven. Voor mij is hij een echte Multiplier. Als leidinggevende geeft hij mij verantwoordelijkheid, vertrouwen, neemt besluiten samen, daagt uit, stretcht en stelt vragen die mij aan het denken zetten.

Ik geef nu leiding aan een compleet Engelstalig sales team in de Cybersecurity, gezien mijn achtergrond had ik niet verwacht ooit een dergelijke rol te vervullen. Je kunt wel zeggen dat ik hiervoor uit mijn comfort zone ben gestapt. Hoewel ik de groeipijn weleens voel, ga ik elke dag met heel veel plezier naar mijn werk, geen dag is hetzelfde, het is keihard werken en dat gaat gepaard met heel veel lol.

Mijn deelname aan de Multiplier-verkiezing heeft mij op een andere manier naar mijn leiderschapsstijl laten kijken. Ik re ecteer mijn handelen anders omdat ik nu de theorie van het Multiplier concept ken en roep mezelf een halt toe als ik diminisher- gedrag vertoon. Als ik dingen snel gedaan wil krijgen, heb ik weleens de neiging om in de directieve stijl te schieten.

Gelukkig ben ik me daar bewust van en vraag ik mezelf dan af hoe ik dezelfde boodschap als een Multiplier kan brengen. De Multipliers die dit jaar genomineerd worden, kan ik meegeven trots te zijn op de nominatie.

Gooi je Nederlandse nuchterheid aan de kant, voer campagne, wees trots en neem het aan als een compliment. Dan kan het je zoveel brengen.’

Lees hier het hele verhaal van Fleur van Veldhuizen, waarin zij vertelt over haar visie op leidinggeven, concrete tips geeft en deelt wat Multipliers en de verkiezing haar en haar organisatie heeft gebracht.

Over Fleur van Veldhuizen

Fleur van Veldhuizen is sinds circa twee jaar manager bij de business unit consulting van Koning & Hartman. Ze is Manager Operations van Industrial Consulting en geeft leiding aan de Young Professionals Pool die uit twintig ambitieuze trainees bestaat. Voordat ze bij Koning & Hartman aan de slag ging, werkte ze zeven jaar bij Randstad waar ze achtereenvolgens de functie van intercedent, vestigingsmanager en rayonmanager vervulde.

Wat is een Multiplier?

Multipliers zijn leidinggevenden die hun kennis en inzichten gebruiken om de intelligentie en capaciteiten van hun medewerkers te vergroten. Wanneer zij de kamer binnenlopen, ontstaan er nieuwe ideeën en worden problemen opgelost. Het Multipliers concept is een leiderschapsconcept dat is gebaseerd op het boek Multipliers, how the best leaders make everyone smarter van Liz Wiseman. Meer informatie over Multipliers en de Multiplier of the Year-verkiezing is te vinden op vds.nl/multipliers.

Top